Officieel verslag dag 4: Parijs - Bar-Le -Duc
lpj.jpg

DE KLEINE GAZETTE Uitgave nr.04/2019

 Omloop van de Slagvelden - www.wielerroem.com

 Verslag 22 augustus 2019

 Na de rustdag van gisteren komt een vroege start.

Nr.63, de Duitser Peter Adam staat reeds om 01 uur aan de startplaats en nr.47  Dries Verdegem komt met de fiets van de andere kant van Parijs en heeft reed 25 km in de benen. Nr. 72 Dirk Roelofsen gaat niet meer van start.

Nadat Marnix Tolpe nog een madeliefje kreeg ter gelegenheid van zijn verjaardag van gisteren ging om 2 uur de toeter schallen en vertrokken 61 deelnemers voor een rit van 345 km van Noisy-le-Grand naar Bar-le-Duc. De nachtkoelte was mild en er was bijna geen wind , de duisternis daarentegen was geen bondgenoot. Aan het Museum of The Graet War in Meaux is de camper opgesteld voor een eerste controle na 40 km. Ondertussen was nr. 41 Alex Wauters ten val gekomen rond km 22 zonder ernstige gevolgen. Nr. 70 Martin Elands  komt met een grote achterstand aan op de eerste controle wegens een lekke band, het is ondertussen 4u40 geworden. Het loopt even mis toen op de tweede controle cafe de la côte gesloten is. Ghislain en Arseen gebruiken dan maar de stoep en blijven ter plaatse tussen 4u44 en 7u32. De nacht wordt echter zo koud dat we Reim(s) hebben gezien. De champagnestad is het derde controlepunt. De zon komt erdoor en er kondigt zich een mooie dag aan. Nr.31 Jean Pierre Dolfen is op weg naar deze controle gevallen en heeft pijn in de liesstreek. Nr.10, de enige Fransman Damian Vacalus stopt in Reims na 148 km wegens hevige kniepijn.

Pijn in de pezen en gewrichten lijkt wel de epidemie van deze Omloop te worden.

De langste rit van deze Omloop van de Slagvelden lijkt een zware rit te worden als we in Verdun na 280 km luisteren naar wat de deelnemers ons vertellen. De wind, een slecht lopend wegdek, de warmte en natuurlijk de afstand maken het niemand  gemakkelijk. Het mooie landschap maakt het wat draaglijker.

Connie Vervaecke (nr. 14), onze enige vrouwelijke deelnemer, doet het nog steeds zeer goed!

Iedereen neemt in Verdun op een gezellig terras aan de Maas dan ook een ruime pauze vooraleer de laatste 60 km aan te vatten.

De eerste is aangekomen in Bar-le-Duc  om 14u59.

Vanaf vandaag is niets meer normaal of om het met de quote van de dag te zeggen: ze zeggen dat zot zijn geen zeer doet ewel ze hebben ongelijk.

We verwachten de laatste deelnemer rond 23.30 uur

Vanwege Speeke en Sepappe

filip de bal
Officieel verslag dag 3: Rustdag in Parijs
lpj.jpg

DE KLEINE GAZETTE Uitgave nr.03/2019

Verslag 21 Augustus 2019

Speeke en Sepappe, de twee verslaggevers tijdens de Omloop, hebben tijdens de rustdag wat tijd gevonden om de lay-out wat op te frissen.

De relevatie van de Omloop van de Slagvelden is tot nu toe nr. 64, Frank BEKAERT. Met slechts 500 km in de benen en na een recreatieve fietspauze van meerdere jaren, wist hij de eerste twee ritten op karakter te voltooien mede dankzij zijn begeleidingsteam. Hij heeft 598 km afgelegd ruim binnen de gestelde tijdslimiet. W ij hopen hem morgen terug aan de start te zien. P.s. De sportdirecteurs moeten zich niet aanmelden!

De rit met zicht op Parijs eindigde de laatste 30 km met nog enkele stevige kuitenbijters, waaronder eentje a la Kluisberg (x3). Gisteren werd de controle afgesloten om 00.31 uur. De laatst gearriveerde was nr. 41, Alex WAUTERS.

We kunnen ook nog meegeven dat de eerste rit over 302 km door de eerste twee werd beëindigd met een totale tijd van 11.57 uur. De maximum tijd bedroeg 17.30 uur. Iedereen is binnen de voorziene tijdslimiet gearriveerd!

De rustdag op 21 augustus 2019

Van een rustdag gesproken.

De deelnemers dienden zich te verplaatsen van de ene kant van Parijs naar de andere kant over een afstand van ongeveer 30 km. Alle mogelijke scenario’s werden uitgedacht. Sommigen sliepen in de omgeving van de aankomstplaats, en fietsten vandaag naar Noisy le Grand, anderen maakten tijdens de nacht nog de verplaatsing met de fiets en sliepen in Noisy en nog anderen namen de Metro.

We wensen deelnemer Marnix Tolpe een gelukkige 54ste verjaardag in naam van de organisatie!

Deze morgen zagen we William VYNCKE die de verplaatsing vandaag per fiets heeft gemaakt en zich had misreden waardoor de teller op + 70 km kwam te staan. Hij is dus al losgereden voor de start van deze nacht, spierpijn weg.

Tevens kregen wij een telefoon van nummer 82, Jaap de Knecht, alias “de vliegende Hollander” , dat hij wegens hevige kniepijn de Omloop moet verlaten. We wensen hem een spoedig herstel!

Ook nr. 33, Paul TALENS, heeft helaas, door werkomstandigheden, de Omloop vroegtijdig moeten verlaten. Hij is vandaag met de fiets naar huis vertrokken over een afstand van 600 km. Hij is duidelijk gerodeerd.

Morgen start om 02.00 uur in Noisy le Grand voor een rit van 345 km (Parijs-Bar le Duc).

We hopen 62 deelnemers aan de start te hebben!

Vanwege Speeke en Sepappe

filip de bal
Officieel verslag dag 2: Amiens - Parijs

Gisterenavond werd de rit afgesloten door Paul Van Der Zijde die heel de dag alleen heeft gereden door mechanische pech. Hij heeft de aankomst in Amiens bereikt om 23.30 uur.

Tevens melde Tom Van Mierlo, de oudste deelnemer, dat hij op 250 km in de volgwagen gestapt is.

Tom heeft een indrukkend palmares bij elkaar gefietst, waaronder verschillende deelnames aan Parijs-Brest. Hij blijft echter de Omloop van de Slagvelden volgen vanuit de volgwagen en zal af en toe nog een deel van een etappe meefietsen.

Ook de Zwitser Michael Burger heeft bij aankomst in Amiens aangegeven dat hij waarschijnlijk wegens kniepijn niet zal starten op 20/08.

Om 4.25 uur verscheen de eerste deelnemer, Etienne Bundervoet, aan de start van de 2de etappe, aan het station van Amiens, in de onmiddellijke omgeving van de startplaats van 100 jaar geleden.

Michael Burger melde ons toen dat hij niet meer zou starten.

Om 5 uur werd er gestart voor 294 km van Amiens naar Parijs. 66 deelnemers namen de start.

De vliegende Hollander Jaap De Knecht kwam echter te laat en ging om 5.11 uur van start, dus met 67 terug de baan op.

Het was een rustige frisse morgen (7 graden).

Na amper 15 km kwam de melding dat Rudy Van Zele, in Villers-Bretonneux, ter hoogte van het Adelaide cemetery opgaf wegens hevige pijn.

Een zonnige dag kondigde zich aan met rustig draaiende windmolens.

In Esigny-le-Grand mochten we vaststellen dat aan het gemeentehuis de witte vlag uithing.

Op weg naar de 2de controle in Courmelles, bleek al duidelijk dat een golvend parcours de deelnemers uit elkaar dreef.

Na 120 km, stapt nr 62, Geert Raemaekers, uit de Omloop van de Slagvelden wegens een fysiek probleem.

Het parcours eist stillaan zijn tol waardoor kleine groepjes worden gevormd om de afstand iets dragelijker te maken.

Nr 12, Bart Wegge, kampt onderweg met loskomend trapstel. Werd opgelost met Locktide.

Op de enige bevoorrading van de dag, in Senlis, worden de koeken van Lotus ten zeerste gewaardeerd. De energiezakjes van 3 Action Sports Drink “Lemon” zijn tevens een echte meerwaarde voor de deelnemers.

De eerste drie deelnemers komen aan in Parijs om 17 uur. De laatste deelnemer wordt verwacht rond 01.00 uur de nacht.

Morgen, 21/08, is er een rustdag in Parijs. We zijn aangekomen aan de ene zijde van Parijs en overmorgen starten we aan de andere zijde van Parijs (36 km verder). In functie van waar de deelnemers hun logement geboekt hebben, zullen zij zich vannacht of morgen moeten verplaatsen naar de startlocatie van donderdag 22/08. Van een rustdag gesproken.

Vanwege de plaatselijke verslaggevers Speke en Sepappe, organisatie Wielerroem.

filip de bal
Officieel verslag dag 1: Oosteeklo-Amiens

De Omloop van de Slagvelden is gestart. 175 geregistreerden. 86 hebben startgeld betaald. 69 zijn uiteindelijk gestart op 19/08 om 6 uur in Oosteeklo.

Na 52 km valpartij met helaas ernstig gevolg. Nr 85, Michel Goetghebeur, is naar het hospitaal gevoerd waardoor hij de Omloop moest verlaten.

Nr 56, Paul Van Der Zijde, komt op weg naar Fortem in aanraking met voorwiel van Alex Wauters (Cyril Van Hauwaert) met een scheur in zijn buitenband tot gevolg. Hierdoor is hij een ganse dag aangewezen op achtervolgen.

De kopgroep van een tiental deelnemers houden een strak tempo aan.

Nr 16 kampt met technische problemen aan versnelling vanaf Lille. Wordt in Douai opgelost met kleefband door zijn echtgenote.

Vanaf Douai is het pal tegenwind op een heuvelachtig parcours.

Nr 84, De Zwitserse deelnemer Michael Burger kampt met GPS problemen nog voor hij Cambrai bereikt. Rijdt nu op papieren stratenplan!

De eerste twee deelnemers bereiken de aankomst in Amiens om 18.02 uur.

19.15 uur zijn er reeds 18 deelnemers de aankomst gepasseerd in Amiens.

Het is een droge dag maar met een strakke tegenwind. De moraal onder deelnemers en medewerkers is opperbest!

De laatste deelnemer wordt in de loop van de nacht verwacht!

Morgen wordt er om 5 uur gestart in Amiens voor een tocht van opnieuw bijna 3oo km.

We hebben persoonlijk contact genomen met Michel en we wensen hem een spoedig herstel toe!

19 augustus 19.20 uur

De Organisatie Wielerroem

filip de bal
Maandag 19/08/19 De start (supporters van harte welkom)

De Omloop van de Slagvelden start op maandag 19 augustus om 06 uur 's morgens aan Wauters dienstengroep in Oosteeklo.

Er wordt in groep gereden tot in Waarschoot, waar aan de oude kilometerpaal ter hoogte van Wijnhandel Neyt in de Leest, de officiële start wordt gegeven. Vanaf hier bevinden de deelnemers zich op het parcours van honderd jaar geleden.

Wil je de start van deze heroïsche tocht niet missen kom dan vanaf 5u30 naar de startlijn.

De registratie voor de deelnemers wordt reeds om 4 u geopend in de tent naast café De Pluim in de Koning Albertstraat.

Als sympathisant zal uw aanwezigheid de deelnemers zeker aanmoedigen om er met volle moed aan te beginnen!

De eerste rit van Oosteeklo naar Amiens is 302 km lang.

Wij zijn 12 dagen onderweg.

filip de bal
GPX-Tracks


Alle gpx tracks zijn vanaf heden beschikbaar op de webpagina parcours.

Opgelet wijzigingen zijn nog steeds mogelijk!

Toutes les pistes gpx sont désormais disponibles sur la page Web parcours.

Attention, des changements sont toujours possibles!

Alle GPX-Tracks sind ab sofort auf der Webseite Parcours verfügbar.

Achtung Änderungen sind noch möglich!

All gpx tracks are available on the webpage parcours from now on.

Attention changes are still possible!

filip de bal
Laatste kans

Koerstruitje voor sympathisanten van Omloop van de Slagvelden (Heroic Tour of the Battlefields)
https://www.wielerroem.com/
Voor deelnemers wordt er een gepersonaliseerde versie gemaakt. Deelnemers bestellen dus NIET met deze link
Voor sympathisanten (NIET deelnemers) wordt de versie van in bijgevoegde video gemaakt. Bestellen kan via bijgevoegde link
https://www.bioracer.be/nl/mybioracer/?r=GyHnwrGmXr

De allerlaatste productie van deze truitjes gaat op 31 mei 2019 van start. Iedereen die voor deze datum besteld heeft kan zijn kledij 6 tot 8 weken nadien verwachten.

filip de bal