Algemene indruk van de eerste verkenning.

Onze eerste indruk is toch dat de originele versie vrij zwaar gaat worden. Als we bedenken dat er telkens drie van onze verkenningsritten na elkaar komen dan zal een goede conditie en verlichting onontbeerlijk zijn.

Wat het parcours betreft stellen we vast dat het iedere dag ongeveer 20% niet aangenaam fietsen was, vooral het in- en uitrijden van sommige steden was problematisch en soms gevaarlijk. Deze problemen kwamen deels door het feit dat ons verblijf soms aan de andere kant van de stad lag. Daarom werd het parcours achteraf aangepast.

Deze verkenning heeft ons ook geleerd dat wij er alleen maar voordeel bij hebben om bestaande fietsroutes in het parcours te integreren, door ravel en LF te gebruiken kan het alleen maar aangenamer worden. De aanpassingen aan het parcours hebben wel als gevolg dat de afstand verhoogt.

Voor volgend jaar nemen we per dag het originele parcours en een aangepaste versie langs fietsroutes mee. Wij zullen zien wat het geeft.

Wij hebben ook vastgesteld dat er op sommige grote wegen vrij gemakkelijk te fietsen was en dat er in het parcours toch ook soms heel lange mooie stukken voorkwamen.

Wij vonden dat het vorig jaar tijdens onze fietstocht in Schotland bij momenten ruim zo gevaarlijk was. 

filip de bal