Officieel verslag dag 3: Rustdag in Parijs

lpj.jpg

DE KLEINE GAZETTE Uitgave nr.03/2019

Verslag 21 Augustus 2019

Speeke en Sepappe, de twee verslaggevers tijdens de Omloop, hebben tijdens de rustdag wat tijd gevonden om de lay-out wat op te frissen.

De relevatie van de Omloop van de Slagvelden is tot nu toe nr. 64, Frank BEKAERT. Met slechts 500 km in de benen en na een recreatieve fietspauze van meerdere jaren, wist hij de eerste twee ritten op karakter te voltooien mede dankzij zijn begeleidingsteam. Hij heeft 598 km afgelegd ruim binnen de gestelde tijdslimiet. W ij hopen hem morgen terug aan de start te zien. P.s. De sportdirecteurs moeten zich niet aanmelden!

De rit met zicht op Parijs eindigde de laatste 30 km met nog enkele stevige kuitenbijters, waaronder eentje a la Kluisberg (x3). Gisteren werd de controle afgesloten om 00.31 uur. De laatst gearriveerde was nr. 41, Alex WAUTERS.

We kunnen ook nog meegeven dat de eerste rit over 302 km door de eerste twee werd beëindigd met een totale tijd van 11.57 uur. De maximum tijd bedroeg 17.30 uur. Iedereen is binnen de voorziene tijdslimiet gearriveerd!

De rustdag op 21 augustus 2019

Van een rustdag gesproken.

De deelnemers dienden zich te verplaatsen van de ene kant van Parijs naar de andere kant over een afstand van ongeveer 30 km. Alle mogelijke scenario’s werden uitgedacht. Sommigen sliepen in de omgeving van de aankomstplaats, en fietsten vandaag naar Noisy le Grand, anderen maakten tijdens de nacht nog de verplaatsing met de fiets en sliepen in Noisy en nog anderen namen de Metro.

We wensen deelnemer Marnix Tolpe een gelukkige 54ste verjaardag in naam van de organisatie!

Deze morgen zagen we William VYNCKE die de verplaatsing vandaag per fiets heeft gemaakt en zich had misreden waardoor de teller op + 70 km kwam te staan. Hij is dus al losgereden voor de start van deze nacht, spierpijn weg.

Tevens kregen wij een telefoon van nummer 82, Jaap de Knecht, alias “de vliegende Hollander” , dat hij wegens hevige kniepijn de Omloop moet verlaten. We wensen hem een spoedig herstel!

Ook nr. 33, Paul TALENS, heeft helaas, door werkomstandigheden, de Omloop vroegtijdig moeten verlaten. Hij is vandaag met de fiets naar huis vertrokken over een afstand van 600 km. Hij is duidelijk gerodeerd.

Morgen start om 02.00 uur in Noisy le Grand voor een rit van 345 km (Parijs-Bar le Duc).

We hopen 62 deelnemers aan de start te hebben!

Vanwege Speeke en Sepappe

filip de bal