Officieel verslag dag 4: Parijs - Bar-Le -Duc

lpj.jpg

DE KLEINE GAZETTE Uitgave nr.04/2019

 Omloop van de Slagvelden - www.wielerroem.com

 Verslag 22 augustus 2019

 Na de rustdag van gisteren komt een vroege start.

Nr.63, de Duitser Peter Adam staat reeds om 01 uur aan de startplaats en nr.47  Dries Verdegem komt met de fiets van de andere kant van Parijs en heeft reed 25 km in de benen. Nr. 72 Dirk Roelofsen gaat niet meer van start.

Nadat Marnix Tolpe nog een madeliefje kreeg ter gelegenheid van zijn verjaardag van gisteren ging om 2 uur de toeter schallen en vertrokken 61 deelnemers voor een rit van 345 km van Noisy-le-Grand naar Bar-le-Duc. De nachtkoelte was mild en er was bijna geen wind , de duisternis daarentegen was geen bondgenoot. Aan het Museum of The Graet War in Meaux is de camper opgesteld voor een eerste controle na 40 km. Ondertussen was nr. 41 Alex Wauters ten val gekomen rond km 22 zonder ernstige gevolgen. Nr. 70 Martin Elands  komt met een grote achterstand aan op de eerste controle wegens een lekke band, het is ondertussen 4u40 geworden. Het loopt even mis toen op de tweede controle cafe de la côte gesloten is. Ghislain en Arseen gebruiken dan maar de stoep en blijven ter plaatse tussen 4u44 en 7u32. De nacht wordt echter zo koud dat we Reim(s) hebben gezien. De champagnestad is het derde controlepunt. De zon komt erdoor en er kondigt zich een mooie dag aan. Nr.31 Jean Pierre Dolfen is op weg naar deze controle gevallen en heeft pijn in de liesstreek. Nr.10, de enige Fransman Damian Vacalus stopt in Reims na 148 km wegens hevige kniepijn.

Pijn in de pezen en gewrichten lijkt wel de epidemie van deze Omloop te worden.

De langste rit van deze Omloop van de Slagvelden lijkt een zware rit te worden als we in Verdun na 280 km luisteren naar wat de deelnemers ons vertellen. De wind, een slecht lopend wegdek, de warmte en natuurlijk de afstand maken het niemand  gemakkelijk. Het mooie landschap maakt het wat draaglijker.

Connie Vervaecke (nr. 14), onze enige vrouwelijke deelnemer, doet het nog steeds zeer goed!

Iedereen neemt in Verdun op een gezellig terras aan de Maas dan ook een ruime pauze vooraleer de laatste 60 km aan te vatten.

De eerste is aangekomen in Bar-le-Duc  om 14u59.

Vanaf vandaag is niets meer normaal of om het met de quote van de dag te zeggen: ze zeggen dat zot zijn geen zeer doet ewel ze hebben ongelijk.

We verwachten de laatste deelnemer rond 23.30 uur

Vanwege Speeke en Sepappe

filip de bal