Officieel verslag dag 5: Rustdag in Bar-le-Duc

lpj.jpg

DE KLEINE GAZETTE Uitgave nr.05/2019

 Omloop van de Slagvelden - www.wielerroem.com

 Verslag 23 augustus 2019

Op de aankomst gisteren aan café “au Temps Perdu” was het gezellig vertoeven. Een plaatselijke band zorgde voor de nodige animo bij aankomst van de moedige krijgers die deze langste rit overwonnen hadden.  Over een spontane verwelkoming gesproken. De meesten konden dan ook nog genieten van een fris pintje en sommigen zelfs van champagne, wel verdiend! Het blijven plakken was er echter niet bij.

Paul van der Zijde die onderweg te kampen kreeg met pijn in de knieën, heeft uiteindelijk deze etappe afgesloten na 21 uur 30 fietsen.

Vandaag is het echt een rustdag. Slapen ,eten, onderhoud fiets, bezoekje Bar-le-Duc en terug slapen.

Ook tijd om het witboek wat aan te vullen met treffende verhalen, vol van emotie.  Velen kennen ongetwijfeld nog verhalen en emoties die nog niet zijn genoteerd.

Zo vernamen wij dat de militaire veteranenploeg van Nederland iedere dag aan een oorlogsmonument een speciale herdenking doet voor een 1 van de 23000 Nederlandse militairen die gesneuveld zijn sinds 1940. Telkens een aangrijpend moment.

Anderen nemen de fiets om even de benen los te rijden en het materiaal te testen.

We vertoeven nu in de streek waar de Tour 2019 gepasseerd is! Ongetwijfeld zullen sommigen onder ons zich de mooie natuurbeelden herinneren.

Ongeveer 10 km voor de aankomst van de etappe van gisteren zijn de deelnemers begonnen aan een afdaling naar de aankomst in Bar-le-Duc . Dit was voor velen welgekomen na deze zware etappe.

We bevinden ons dus in een dal. Dat betekent dat we morgen onmiddellijk zullen beginnen aan een klim uit het dal… Het belooft dus  een pittig start te worden.

De voorspelde temperatuur voor morgen: 30 graden.

Na 283 km komen we morgen aan het hoogste punt van deze Omloop van de Slagvelden, 1175 m, boven op de Ballon d’Alsace. Dit wordt met zekerheid  voor de meesten een (tussen)hoogtepunt van deze Omloop van de Slagvelden.

Morgen wordt er gestart om 4 uur op de parking van Het Ibis hotel waar de organisatie en de meeste deelnemers verblijven.

De quote van de dag: Alles doet een beetje zeer, maar het is zo ontzettend leuk””, getekend P VDZ.

 Vanwege Speeke en Sepappe

filip de bal