Officieel verslag dag 6: Bar-Le-Duc-Belfort

lpj.jpg

DE KLEINE GAZETTE Uitgave nr.06/2019

Omloop van de Slagvelden - www.wielerroem.com

Verslag 24 augustus 2019

Voor iedereen meer dan een col van respect vandaag!

Onze rustdag werd gisteren afgesloten met twee opgaves, nr.32 Lucas Vanlaer en nr.34 Robin Ska. Voor Lucas ging het om fysieke problemen, voor Robin eerder uit een gevoel van samenhorigheid. Samen hadden ze zich voorgenomen dit avontuur aan te vatten. Vandaar samen uit, samen thuis. Jammer dat ze de Omloop moeten verlaten, maar begrijpelijk. Lucas heeft ons beloofd om de deelnemers in Leuven te komen aanmoedigen. ’t Was deze morgen 03u03’ toen nr.37 Peter Demonie het startblad al komt tekenen. Het wordt een bijzondere dag naar het hoogste punt van deze Omloop van de Slagvelden. 57 deelnemers gaan om 4 uur van start voor een rit van 312 km. De eerste controle krijgen we na 82 km in Pont-a-Mousson, het café is nog gesloten maar een naast gelegen wasserette doet dienst om ons croissantjes op te eten. De deelnemers komen dan al in kleine groepjes of alleen aan. Er wordt melding gemaakt dat nr.12 Bart Wegge problemen heeft met een ontsteking aan de achillespees. Anderen denken er al aan om tijdens de rit een “Alexken” te doen ( = een hazenslaap in de graskant). De drie die voorop rijden misrijden zich en zullen op het einde van de dag 15 km extra op de teller krijgen. In Lunéville horen we iemand Cyriel roepen en denken aan nr.41 maar ,t is een andere Cyriel met een stokbrood onder de arm. Kort na de middag echter, 12u28 komt de melding binnen dat onze Cyriel, Alex Wauters, zijn manouvel is afgebroken. Eigenlijk dacht iedereen aan ballon d’Alsace, maar hoeveel van die colletjes, zonder naam, moesten overwonnen worden vooraleer de klim naar het hoogste punt aan te vatten. De mooie streek rond Gérardmer was een verademing. Maar toch, we krijgen de indruk dat dit tot op heden de lastigste rit wordt van de Omloop van de Slagvelden. We zitten bij de eersten maar wat moet het daar achteraan gelijken. De tijden worden doorgestuurd en iedereen rijdt verder. Voor de aanvang van de klim van ballon d’Alsace heeft de organisatie een extra waterbevoorrading voorzien want het is warm. Gelukkig komt er in de namiddag wat bewolking opzetten waardoor de snik hete temperaturen uitblijven. Gelukkig. Nr.80 Pieter De Maertelaere rijdt met nr.63 de Duitser Peter Adam en nr.45 Sammy Bogaert vooraan. Pieter start om 14u 23 aan de beklimming, is om 15u02 boven en komt om 15u51 aan in Belfort. Het mag ook eens gezegd worden. Boven op de ballon wacht er een dopingcontrole, die bestaat erin dat iedereen iets in het witboek moet schrijven. De battle is bezig, vechten en doorgaan! Massa’s zweetdruppels vallen er onderweg. De fietsen zijn nat van het zweet. Na de top komt, juist….de afdaling eentje van 30 km tot in Belfort. Besef je nu naar welke hoogte die vrouw en mannen gereden hebben en waarom het morgen een rustdag is. We sluiten het verslag af vanop het dak van de Omloop, ze zijn nog niet allemaal over de top. De kilte wordt voelbaar en ze blijven komen. De bar op de top is al gesloten, want voor overlevers blijft men niet open. Momenteel geen enkele opgave. Het is nu 20u30, tot morgen!

De quote van de dag: Het is geen koers, maar een unieke belevenis. (KVT)

Vanwege Speeke en Sepappe

filip de bal