Officieel verslag dag 7: Rustdag in Belfort

lpj.jpg

DE KLEINE GAZETTE Uitgave nr.07/2019

 Omloop van de Slagvelden - www.wielerroem.com

 Verslag 25 augustus 2019

We zitten op Place d’Armes aan het aangelegde strand in Belfort. Prachtig terras en aangenaam zomerweer, zoals bij jullie hebben we vernomen. Alle starters gisteren zijn ook aangekomen, fantastisch. Onze rijders op retrofietsen hebben een aardsmoeilijke dag achter de rug, breuk, pijn en ellende. Nog nooit gezien dat alle volgwagens van de organisatie, die konden, aanwezig waren op de top van de ballon dÁlsace  om de laatsten en vooral de pechvogel van de dag nr.12 Bart Wegge aan te moedigen en te ondersteunen. Hij heeft het gehaald 7u27 na de eerst aangekomene. Iedereen was daar gelukkig mee. De wagens van de organisatie ondersteunden de deelnemers die in het donker de lange afdaling nog moesten doen door met pinkende lichten achter hen te rijden. Een feeëriek beeld dat wel. Een gans hotel werd door de organisatie aan de aankomst afgehuurd waardoor we een mengeling kregen van de organisatie en deelnemers, een opperbeste sfeer. Het overwinnen van de rit van gisteren heeft velen de moed en het gevoel gegeven dat Oosteeklo haalbaar moet zijn.

De belevenis is fantastisch. Iedereen geëmotioneerd door wat we hier meemaken. Er wordt hier werkelijk geschiedenis geschreven. Waartoe een mens in staat is, overtreffende trap! Er zal nog lang gesproken worden over deze Omloop. Het team van de medewerkers is ook fantastisch. Een hechte groep, steeds bezorgd om het welzijn van de moedige strijders. Er zijn al tranen gevloeid , zowel bij ons  als de deelnemers. Telkens  een ontlading van emotie. We zouden weeral willen bleiten.  We zijn blij dit te mogen meemaken maar het hakt er serieus in!

Getuige hiervan, het witboek. Boven op de Ballon hebben we de deelnemers gevraagd, kapot als ze waren, om hun emoties te proberen verwoorden. Bij sommigen lukte het, bij anderen was de vermoeidheid te groot.  Eerlijke woorden, zweet op wit papier. Verhalen om nadien te herlezen. PRACHTIG. Maar geen enkele zette nog een kruisje.

Op de rustdag is het tijd om de batterijen op te laden zowel fysiek als technisch. Via allerlei kanalen krijgt iedereen ongelooflijk veel aanmoedigingen en respect, maar kunnen we dit vertalen in een daad? Moest nu iedereen eens minstens 1 euro storten voor ons goed doel “De Stap” dat zou fantastisch zijn. Supporters, die de deelnemers aanmoedigen tijdens de Omloop geven mensen die psychisch lijden ook een duwtje in de rug. Morgen rijden we naar Strasbourg en starten om 10 uur voor een rit 170 km. Ze beginnen hier al van een sneukeltoer te spreken. We zien wel!

Gegevens voor storting ‘De Stap’” rekeningnummer Orde van de Smoutpot  BE13 7512 0725 9839         met vermelding De Stap.

 

De quote van de dag: De Omloop wordt gewonnen in bed (S&S)

Vanwege Speeke en Sepappe

filip de bal