Officieel verslag dag 12: Brussel-Oosteeklo

lpj.jpg

 DE KLEINE GAZETTE Uitgave nr. 12/2019

 Omloop van de Slagvelden - www.wielerroem.com

 Verslag 30 augustus 2019                                                                                                         

Het plein voor het Atomium, het scheikundig symbool van ijzer, vult zicht zich met de overlevers van de Omloop van de Slagvelden en sympathisanten. Symbolischer kan deze plaats niet zijn, want van staal en ijzer zijn deze overlevers. Gisterenavond was het aan café Night and day  al volle bak, iedereen had het gevoel het is binnen en ik haal de eindstreep. Dat zal wel, al moesten ze te voet naar Oosteeklo komen. Nr. 12 Bart Wegge had zelfs een fles champagne mee, die hij deelde met Cyriel, zeker verdiend na deze bovenmenselijke prestatie. Vandaag starten we voor 84 km richting eindstreep. De lijven zijn wat gevoed en het lichaamsvocht is op peil, de moraal zit goed, Oosteeklo maakt u maar klaar, we zijn daar rond 18u!

Het wordt een triomftocht in volle zon. Na Gent krijgen we in Waarschoot, aan Wijnhandel Neyt, een tweede controlepunt. Daar zullen de oldtimers al een rit doen door Lievegem om eer te brengen aan de deelnemer in 1919 aan de Omloop van de Slagvelden uit Lovendegem en Zomergem. Nadat de deelnemers aan de Omloop daar zijn toegekomen rijden ze samen richting Oosteeklo om de helden van 2019 te eren. Frank Becuwe, de schrijver van het boek Omloop van de Slagvelden, stuurde ons gisteren een berichtje om iedereen reeds te feliciteren. Bovendien schreef hij “Het onmogelijke, wordt mogelijk”. Vanaf 15u zal de Omloopkaravaan al door Oosteeklo trekken, dus allen daarheen om deze historische gebeurtenis mee te beleven. Het was even schrikken toen we 5 minuten voor de start nog een deelnemer misten die anders steeds tijdig op post was, maar toen kwam hij te voorschijn. Om 12u15 zijn ze allen in hun keurig koerstruitje van de Omloop gestart, gevolgd door een vijftigtal sympathisanten die meefietsen. Ze worden op het grondgebied Brussel begeleid door de Bike politie. Wij willen de politie van Brussel bedanken voor de vlotte en goede samenwerking.

Ziezo onze bijdrage zit erop en hopen dat je er van genoten hebt.

Aan alle trouwe lezers, bedankt voor de vele leuke reacties.

 

het redactieteam, Speeke & Sepappe

filip de bal