Officieel verslag dag 10: Rustdag in Luxembourg

lpj.jpg

DE KLEINE GAZETTE Uitgave nr.10/2019

Omloop van de Slagvelden - www.wielerroem.com

Verslag 28 augustus 2019

De Omloop van de Slagvelden komt nog even tot rust in Luxembourg. Eventjes, na de zware dag van gisteren. Het is een “dalgevoel”, even rusten langs het water met links en rechts de niet vlakke weg. Eén kant is al bedwongen, de andere kant van Luxembourg naar Brussel wacht .

Gisteren heeft de laatste om 0u24’ de aankomst bereikt. De rit van morgen is voor bijna iedereen bang afwachten, wat de Ardennen en de lange weg, 314 km, gaan brengen.

Vandaag laveren de deelnemers rustig door de stad en doen een terrasje. Fietsen worden in orde gesteld want niemand wil nog falen morgen. Voor de medewerkers wordt een laatste vergadering belegd om alles te plannen en de komende ritten voor te bereiden. De deelnemers zullen morgen wat blij zijn als ze eindelijk in de omgeving van het Atomium zijn. De eindmeet in Oosteeklo wenkt dan en is bijna zeker haalbaar. Dus vrouw en mannen er met volle kracht tegen aan. De temperaturen zijn wat milder en morgen blijft het zo. Dus Oosteeklo maak u maar klaar, we komen eraan. Drie nationaliteiten van de vijf halen bijna zeker het dorp met als spotnaam “de virkes ”. Een naam die ze in ere dragen.

Het is niet te geloven dat deze historische gebeurtenis bijna ten einde is en de droom van Frank Becuwe, schrijver van het boek “de Omloop van de Slagvelden”, wordt gerealiseerd. Dit voor het eerst in honderd jaar. Deelnemers en medewerkers, schrijven hier ongetwijfeld geschiedenis. Dat zal men later wel beseffen. Hoeveel duizenden roerloze jonge mannen zijn wij voorbij gereden, als statische monumenten. Wij herdenken hen met eerbied en de gedachte dat een oorlog niets oplost. Deze gedachte verzacht ongetwijfeld de pijn bij de deelnemers want het betekent niets bij wat zij hebben meegemaakt. Morgen trekken de deelnemers terug ten strijde tegen de natuur en henzelf.

De quote van de dag: ”We hebben niets opgevangen, zijn gans de dag bezig geweest”(S&S)

Niet goe bezig zeker?

Vanwege Speeke en Sepappe

filip de bal